Bach bloesem bij hyperventilatie

Bach bloesem bij hyperventilatie

Ook al is hyperventilatie op zich niet gevaarlijk, toch is het een bangelijke aangelegenheid als het je overkomt. Met Bach bloesem remedies kan je dit vervelende euvel aanpakken zodat je opnieuw onbezorgd door het leven kan.

Bach bloesem en hyperventilatie: een bang gevoel

Dat iemand Bach bloesem therapie wilt gebruiken tegen hyperventilatie heeft zowat alles te maken met het feit dat een aanval van hyperventilatie heel bangelijk is. Bij zo’n aanval krijg je het gevoel alsof je niet meer kan ademen. Er heerst ook een drukkend gevoel op je borstkas. Mensen omschrijven het alsof er een olifant boven op je komt staan. Het gevoel van ademnood en het drukkend gevoel in de borststreek doen vaak denken aan een hartaanval. Niet zelden komt iemand de spoed binnen, vrezende voor een hartprobleem, en uiteindelijk blijkt het om hyperventilatie te gaan.

Wat gebeurt er bij hyperventilatie?

Door op een correcte manier te gaan ademen, kan je van hyperventilatie verlost geraken. Bach bloesems zorgen niet meteen voor de ademhaling, maar ze brengen de persoon met problemen tot rust zodat die correct gaat ademen.

Wat er gebeurt bij hyperventilatie, is niets meer of niets minder dan een foute manier van ademen. Als de ademhaling in orde is, dan zorgen we er voor dat het evenwicht tussen CO2 en zuurstof in het bloed okee is. Maar door te snel of te diep te gaan ademen geraakt de hoeveelheid CO2 in het bloed op een te laag niveau. Het gevolg is dat de zuurtegraad van het bloed niet meer in orde is. Hierdoor worden we kortademig, krijgen we pijn in de borst, voelt de mond droog aan en worden we duizelig.

Hyperventilatie verhelpen: de rol van Bach bloesem

Bach bloesem remedies kunnen ingeschakeld worden om mensen van een aanval van hyperventilatie te verlossen. Dat men verkeerd gaat ademen, heeft doorgaans een onderliggende oorzaak. Over het algemeen zijn die oorzaken spanningen, angst of stress. Zo merkt men dat aanvallen van hyperventilatie meer voorkomen bij mensen die perfectionistisch zijn ingesteld dan bij andere mensen.

Heeft men eenmaal een aanval meegemaakt van hyperventilatie, dan is het gevaar groot dat men schrik gaat krijgen voor een nieuwe aanval. Op die manier vergroot de angst. En door de toename van de angst, is de kans op een aanval groter. Kortom, men ondergaat een sneeuwbaleffect. De aanval op zich kan men eigenlijk heel vlug oplossen door te gaan  in- en uitademen in een zak. Maar het is niet omdat de aanval voorbij is, dat de oorzaken zijn aangepakt. En daar schuilt nu net het succes in van Bach bloesems. Heel wat Bach bloesems werken in op de oorzaken (angst, stress, spanning,…). Er is momenteel zelfs een mix van Bach bloesems beschikbaar die specifiek is samengesteld om mensen met hyperventilatie te helpen. Deze mix zorgt er voor dat men minder gespannen is, dat onverwerkte emoties verdwijnen en dat men minder angstig is. Mensen die regelmatig problemen hebben met hyperventilatie en deze mix 84 gebruiken, ervaren dat zij op vrij korte termijn van de aanvallen verlost geraken.