Bach bloesems?

Bach bloesems en dokter Bach.

 dr edward bach

Bach bloesems ontlenen hun naam aan hun uitvinder, dokter Edward Bach. Deze dokter werd in 1886 geboren nabij Birmingham. Hij studeerde klassieke geneeskunde en specialiseerde zich in de chirurgie, bacteriologie en immunologie.

Toch was dokter Bach niet helemaal gelukkig met de klassieke geneeskunde omdat deze vooral gericht was op de symptomen en op de ziekte zelf, waarbij de mens vaak uit het oog verloren werd. In de homeopathie vond dokter Bach enig soelaas, maar toch was hij niet helemaal tevreden. Ondertussen had hij wel al heel vaak gemerkt dat wanneer hij mensen behandelde naar hun emoties toe, zij niet alleen fysiek beter werden maar ook gelukkiger. Door zijn interesse in de plantenwereld ontdekte hij de bloemenremedies die hij doopte tot Bach bloesems. Aan de hand van Bach bloesems wordt dus niet alleen remediërend gewerkt, maar er wordt gewerkt aan een verbetering van de levenskwaliteit.

Wat zijn Bach bloesems eigenlijk?

bach bloesems

Bach bloesems zijn extracten van planten in vloeibare vorm. Zij hebben allemaal de eigenschap om negatieve emoties om te buigen naar een positieve pool. Op die manier werken zij niet onderdrukkend zoals antidepressiva, maar de werking van Bach bloesems is van blijvende aard aangezien de negatieve emotie niet werd onderdrukt maar wel omgevormd. Vooral bij emotionele problemen zijn Bach bloesems zeer efficiënt.

Aangezien Bach bloesems compleet natuurlijke producten zijn, zijn deze ook compleet veilig om te gebruiken. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zonder enig gevaar Bach bloesems gebruiken. Van bijwerkingen is totaal geen sprake en men kan niet afhankelijk worden van Bach bloesems. Bach bloesems kunnen ook zonder enig probleem gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of therapie.

Weetjes omtrent Bach bloesems

Wist je in verband met Bach bloesems dat:

  • je Bach bloesems door elkaar mag gebruiken? Zo kan je bijvoorbeeld zonder probleem bachbloesems gebruiken als je last hebt van slaapstoornissen in combinatie met Bach bloesems voor wanneer je depressief bent.
  • je bij gebruik van Bach bloesems al vrij vlug resultaat merkt? Dit is weliswaar afhankelijk van persoon tot persoon, maar doorgaans kan men stellen dat er reeds na enkele dagen resultaat is.
  • kinderen Bach bloesems mogen nemen zonder enig gevaar? Ook als je bijvoorbeeld borstvoeding geeft, vormen bachbloesems geen enkel gevaar. Bij kinderen kan je de dagelijkse hoeveelheid zonder probleem mengen in het favoriete drankje van je kind.
  • Bach bloesems zelfs bij dieren kunnen helpen? Honden zijn bijvoorbeeld dieren met emoties, en ook bij hen kunnen Bach bloesems in sommige gevallen efficiënt zijn. Praat hierover met uw dierenarts.