Bach bloesem therapie

Waarom kiezen voor een Bach bloesem therapie?

Een Bach bloesem therapie is hedendaags een zeer populair gegeven. De geneeskrachtige werking van de Bach bloesem is echter geen geheim meer. Zo heeft de Bach bloesem een positief effect op stemmingen en emoties. Zo wees onderzoek van Dr. E. Bach op de positieve aspecten van de zogenaamde Bach bloesem. Hedendaags wordt de Bach bloesem frequent gebruikt voor het welzijn van jong en oud.

Voor wie is Bach bloesem therapie geschikt?

Bach bloesem therapie is geschikt voor velen. Zowel jong als oud, ook baby’s en zelfs dieren kunnen baat hebben bij een Bach bloesem therapie.

Een van de veel voorkomende problemen is stress. Zeker in de huidige maatschappij vormt stress een groot probleem. Daar velen een druk leven leiden, gaat dit vaak hand in hand met stressproblemen, angst en paniekaanvallen. Ook is stress een veel voorkomende oorzaak van fysieke klachten zoals eczeem, psoriasis of fibromyalgie. Ook slaapproblemen, oververmoeidheid, verlaagd libido, … kunnen een gevolg zijn van stress.

Hoewel stress bij de meeste mensen het meest gekende probleem is waarbij Bach bloesems helpen, kunnen Bach bloesems bij veel meer helpen dan alleen maar stress. Denk hierbij aan verschillende vormen van angsten, verslavingen, neerslachtigheid en depressie, overactiviteit en concentratieproblemen, ondersteuning bij afslanken, het verwerken van trauma’s, rouwverwerking, enzovoort.

Het kiezen van de juiste bloesems voor de Bach bloesem therapie

Vaak is 1 Bach bloesem niet voldoende om het probleem grondig aan te pakken. Dr. Bach maakte reeds een samenstelling van 5 Bach bloesems, beter gekend als de Bach Rescue. Maar het is uiteraard mogelijk om meerdere samenstellingen te maken.

Het kiezen van de correcte Bach bloesem kan iets ingewikkelder zijn dan de meeste mensen denken. Bij het samenstellen van een Bach bloesem therapie moet er immers rekening worden gehouden met het karakter van de patiënt en de emoties die op dat moment een negatieve rol spelen. Dit is meestal ingewikkelder dan het op het eerste zicht lijkt.

De Bach bloesem therapie samenstellen

Bij het samenstellen van de Bach bloesem remedies wordt eerst en vooral rekening gehouden met de specifieke symptomen die de patiënt vertoont. Voor het samenstellen van de Bach bloesems wordt dan een keuze gemaakt uit de verschillende categorieën waarin Dr. Edward Bach de bachbloesems indeelde. Dit zijn de groepen: angst, onzekerheid, gebrek aan interesse in het hier en nu, eenzaamheid, overgevoeligheid voor invloeden van anderen, ontmoediging en wanhoop en overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Bijvoorbeeld bij een patiënt die last heeft van angstaanvallen en ook heel onzeker is, wordt door de Bach bloesem consulent een keuze gemaakt tussen Bach bloesems uit de angst en onzekerheid groep.