Bach bloesem tegen angst

Bach bloesem tegen angst

Angst is een vreemde emotie. Het merendeel van de mensen weigert toe te geven angst te hebben, maar onderzoeken tonen aan dat zowat iedereen geconfronteerd wordt met angst. Net tegen deze negatieve emotie kunnen Bach bloesems perfect worden ingezet.

Bach bloesem tegen angst: hebben we angst?

Je kan zeker één of andere Bach bloesem gebruiken tegen angst. Wie beweert nooit problemen met angst te hebben, zit er glad naast. We worden met heel wat meer angsten geconfronteerd dan we zelf voor mogelijk houden.

Angst is echt een emotie van deze tijd. Op zich is er met angst niets fout. Integendeel, je kan angst zien als een vorm van overlevingsmechanisme. Als de oermens in contact kwam met één of ander dier dat enkele koppen groter was, dan was het maar goed dat men angst had. Het was net deze angst die de hersenen opdracht gaf om te vluchten. Maar in deze tijd ziet de angst er heel anders uit. De gevaarlijke monsters zijn verdwenen en vervangen door termen zoals jobverlies, falen, uitdagingen,… Deze zaken boezemen de hedendaagse mens dermate veel angst in dat men in een vorm van negatieve spiraal terecht komt. Een voorbeeld maakt dit duidelijk. Het werk stapelt zich op. Je krijgt schrik om je job te verliezen omdat je al het werk niet meer aan kan. Net door deze schrik ga je minder goed functioneren, met als gevolg dat het risico op jobverlies er alleen maar groter op wordt.

In onze huidige maatschappij worden mensen meer dan ooit met angsten geconfronteerd. Het grootste probleem is dat men de angsten niet herkent.

Bach bloesem tegen angst: flauwe kul

Waarom zou je Bach bloesem gaan gebruiken tegen angst? Angst overwin je toch van jezelf? Deze stelling staat zo scheef als de toren van Piza. Angst kan je zeker niet van jezelf overwinnen. Integendeel. Hoe meer je de angsten die je ondergaat in je leven probeert te onderdrukken, hoe meer problemen je er mee krijgt. Nochtans duwen heel wat mensen hun angsten weg, hopende dat zij zo beter zullen functioneren. De gevolgen hiervan zijn niet min. Vaak ontaarden de angsten dan in heuse paniekaanvallen. Je hebt de angst voor iets zodanig van je weg geduwd dat je op een gegeven moment compleet door het lint gaat. Blinde paniek en onmogelijkheid om te functioneren nemen het dan van je over. Het is dus uiterst belangrijk om te durven toegeven dat men angsten heeft en dat het noodzakelijk is om tegen die angsten in te gaan. Het kan vreemd klinken, maar heel wat mensen hebben angst om toe te geven dat zij angst hebben. En net daar mag je niet aan toegeven.

Hoe werkt Bach bloesem tegen angst?

Angst is een negatieve emotie, en dat is net wat dokter Bach met zijn Bach bloesem remedie wou aanpakken. Dokter Bach probeerde negatieve emoties om te buigen naar de positieve tegenpool. Omdat angst tal van oorzaken kan hebben, zijn er meerdere vormen van Bach bloesems mogelijk om deze angst te lijf te gaan. Het is aan te raden om je angsten te bespreken met een ervaren bloesem therapeut. Die kan op basis van jouw klachten een remedie samenstellen die als het ware op maat gemaakt is. Meestal zal een remedie tegen angsten er voor zorgen dat je geen paniekaanvallen meer krijgt en dat je sterker gaat staan tegenover uitdagingen.