Genezen van depressie

Genezen van depressie

Wanneer je kampt met een depressie, gaat die niet zomaar weer over. Hier volgen een aantal tips in geval je wilt genezen van een depressie zonder medicijnen.

Genezen van depressie: Omega3

Omega3-vetzuren kunnen je helpen te genezen van een depressie. Het is welbekend dat zij een beschermende werking hebben tegen hartziekten, maar ze spelen eveneens een positieve rol in de strijd tegen angst, stress en depressie. Als je geconfronteerd wordt met een depressie, doe je er dus goed aan met je aanvoer van Omega3 te verhogen. Dit kan je doen door meer vis te eten, minimaal driemaal per week, maar je kunt de aanvoer ook aanvullen met een kuur in de vorm van capsules.

Let wel goed op de dosering, vooral wanneer je antistollingsmiddelen neemt (Omega3-vetzuren houden het bloed vloeibaar) of wanneer je zwanger bent. Is dat het geval, moet je door je arts de juiste dosering laten bepalen.

Depressie genezen met luminotherapie

Dit is vooral van toepassing op mensen die willen genezen van een winterdepressie. Dagelijkse blootstelling aan het daglicht met een luminotherapielamp kan je helpen om positiever in het leven te staan. Dit komt door de afscheiding van melatonine die zo gestimuleerd wordt. Melatonine is een hersenhormoon dat een rol speelt bij het reguleren van het humeur en van het waak- en slaapritme.

Genezen van depressie met sint-janskruid

Sint-janskruid kan helpen om een depressie te genezen, omdat dit een natuurlijk antidepressivum is. Hyperforine, het actieve bestanddeel in het kruid, wordt officieel aanbevolen bij occasionele depressies bij volwassenen. In dit geval heeft sint-janskruid zijn doeltreffendheid reeds geruime tijd bewezen. Volgens sommige onderzoeken zou het zelfs even doeltreffend zijn als een farmaceutisch antidepressivum.

Wel is het zo dat de combinatie van sint-janskruid in combinatie met andere zaken voor problemen kan zorgen. Zo kan sint-janskruid bijvoorbeeld de werking van verschillende medicijnen verminderen. Onder meer met de anticonceptiepil, antistollingsmiddelen en anti-epileptica is dit het geval. Het best is dus je arts te raadplegen alvorens sint-janskruid te gebruiken.

Genezen van depressie: sport

Wanneer je gebukt gaat onder een depressie, kan ook sport helpen ervan te genezen. Fysieke activiteit helpt immers om te strijden tegen de psychische en fysieke symptomen. Sporten draagt namelijk bij tot het reguleren van het humeur en tot een vermindering van angst en stress.

In de praktijk dien je wel regelmatig te bewegen. Best kan je dan ook lid worden van een club of deelnemen aan groepsactiviteiten. Doe je dat liever niet, dan moet je thuis op regelmatige basis allerlei oefeningen doen. Dit vergt wel wat discipline, maar vergeet niet dat fysieke activiteit zorgt voor ontspanning en bovendien goed is voor het zelfvertrouwen.

Genezen van depressie met Bachbloesems

Het gebruik van Bachbloesems kan een grote hulp zijn om te genezen van je depressie. Dankzij Bachbloesems zal je het leven weer wat rooskleuriger gaan zien en ga je echt weer zin krijgen in het leven. Je zult jezelf ook minder zorgen gaan maken en weer ‘rest in mind’ krijgen, omdat je door Bachbloesems terug meer zelfvertrouwen krijgt.