Gebrek aan zelfvertrouwen? Bach bloesem helpt

Hoe kan Bach bloesem helpen bij gebrek aan zelfvertrouwen?

Een gebrek aan zelfvertrouwen is één van de negatieve emoties die door middel van Bach bloesem kan omgevormd worden naar een positieve tegenpool.

Om verschillende redenen kunnen mensen een gebrek aan zelfvertrouwen krijgen:

  • men heeft veel kritiek gekregen als kind,
  • er werden hoge verwachtingen gesteld die men niet kan inlossen,
  • men werd geconfronteerd met meerdere mislukkingen,
  • gebrek aan zelfvertrouwen kan ook aangeboren zijn.

Hoe dan ook, als iemand kampt met een gebrek aan zelfvertrouwen dan heeft dat zijn weerslag op het ganse functioneren van een persoon. Eén van de betrachtingen van dokter Edward Bach was om met behulp van Bach bloesem de negatieve emoties (zoals gebrek aan zelfvertrouwen) om te buigen naar hun positieve tegenpool. In het geval van een laag zelfbeeld of van gebrek aan zelfvertrouwen is die positieve tegenpool een diep vertrouwen in de eigen mogelijkheden.

Bach bloesem en zelfvertrouwen: wat is een gebrek aan zelfvertrouwen?

Iedereen twijfelt al eens vooraleer men iets onderneemt. Dit is nog niet meteen een reden om Bach bloesems te nemen die het zelfvertrouwen van iemand kunnen opkrikken. In sommige gevallen is het goed en zelfs aan te raden dat men een beetje twijfelt. Als men echter constant advies van anderen vraagt, als men voortdurend na het nemen van een beslissing meteen weer twijfelt of dat wel de juiste beslissing was of als je steeds opnieuw bevestiging nodig hebt bij wat je doet, dan kan men beginnen denken aan een gebrek aan zelfvertrouwen.

Mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen zullen zelden een mening uiten alvorens zij anderen beluisterd hebben. Dit kan er al gauw toe leiden dat de buitenwereld jou nogal als simpel gaat bestempelen, aangezien je zelf nooit met een gegrond standpunt durft aandraven.

Hoe helpen Bach bloesems bij gebrek aan zelfvertrouwen?

De Bach bloesem bij uitstek die mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen kan helpen, is Bach bloesem Cerato. Deze bloesem remedie zorgt er voor dat men meer vertrouwen in zichzelf krijgt, zonder afhankelijk te zijn van het oordeel van de buitenwereld. Je staat steviger in je schoenen en je durft een mening uiten.

Als iemand kampt met een tekort aan zelfvertrouwen, dan kan Bach bloesem Cerato wel helpen, maar toch is het aan te raden om hulp in te roepen van een consulent in Bach bloesems. Er zijn namelijk misschien meerdere factoren die het gebrek aan zelfvertrouwen in de hand werken. Ervaren consulenten in Bach bloesems kunnen met een minimum aan informatie omtrent je persoonlijkheid een Bach bloesem remedie op maat samenstellen die je nog vlugger en beter kan helpen.