Bach rescue voor de hond

Bach rescue voor de hond

Klinkt Bach rescue voor de hond als Chinees in de oren? Nochtans hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Net zoals een verbandkoffertje in de auto een noodzaak is, kan je de Bach rescue als een noodzaak zien in elke handtas.

Bach rescue voor de hond: waar komt dit vandaan?

De Bach rescue, aanvankelijk niet voor de hond gemaakt maar voor de mens, is eerder toevallig ontdekt. Bach bloesems in het algemeen zijn uitgevonden door de Engelse arts en homeopaat Edward Bach. Op zekere dag was het in dokter Bach zijn woonplaats heel erg aan het stormen. Net op dat moment zou er een schip binnen varen. Maar door het hevige onweer, riepen de havenarbeiders dokter Bach ter hulp. Zij vreesden namelijk voor ongevallen, en dat was niet onterecht. Eén van de bemanningsleden was tijdens het aanmeren overboord geraakt. Hij had zodanig veel koude en angst doorstaan dat hij helemaal buiten bewustzijn was. Dokter Bach was op dat moment gelukkig al bezig met het mengen van 5 van zijn Bach remedies:

  • Vogelmelk om de schok op te vangen,
  • Reuzenbalsemien tegen het ongeduld,
  • Zonneroos tegen de paniek,
  • Kerspruim tegen de angst,
  • Clematis tegen het bewusteloos zijn.

Dokter Bach deed enkele druppels van deze mix op de lippen van de man, en binnen de kortste keren was de man bij bewustzijn. Naast de 38 reeds bestaande Bach bloesems, was op die onrustige nacht de 39ste geboren: de Bach rescue.

Bach rescue voor de hond?

Allemaal goed en wel dat de Bach rescue de mens in moeilijkheden heeft geholpen. Maar is deze remedie ook geschikt voor een hond? Doorheen de jaren is het succes van Bach bloesems enorm gegroeid. Het succes was zodanig dat mensen de Bach bloesems zelfs bij hun dieren gingen uitproberen. En met succes. Want ook huisdieren kunnen zich emotioneel niet helemaal goed voelen. En proeven met Bach bloesems hebben aangetoond dat dieren perfect reageren op deze remedies. Zo is het ook met de Bach rescue. Maar wanneer is een hond nu in een situatie dat deze de rescue remedie zou nodig hebben? Hier zijn heel wat voorbeelden van te vinden:

  • de hond bevindt zich in paniek door het geluid van onweer of vuurwerk.
  • de hond moet vervoerd worden in een auto en heeft daar helemaal geen zin in.
  • de hond werd lastig gevallen door andere honden of dieren.
  • de hond moet een dierenarts bezoeken.

Hoe dien je Bach rescue bij de hond toe?

De Bach rescue verschilt van de andere Bach bloesems door het feit dat je deze geen 6 maal per dag moet nemen. De Bach rescue wordt toegediend op het moment dat er een moeilijke situatie ontstaat. Net zoals bij mensen, ga je die remedie bij de hond dus pas toedienen als er iets gebeurt waardoor de hond uit zijn/haar normale doen is. Het volstaat dan meestal om enkele druppeltjes op de neus van de hond te wrijven. De automatische reactie van de hond zal zijn dat die de neus gaat netjes likken met de tong, waardoor het dier de Bach rescue binnen neemt.