Bach bloesems voor konijnen

Bach bloesems voor konijnen

De mens is al goed bekend met Bach bloesems, maar velen weten niet dat de Bach bloesems ook bij konijnen kunnen gebruikt worden. Een konijn kan namelijk ook emoties ervaren, en daarom zijn Bach bloesems ook geschikt voor konijnen.

De geschiedenis en werking van de Bach bloesems voor konijnen?

Bach bloesems werden oorspronkelijk niet voor het konijn uitgevonden, maar wel voor de mens. Een Engelse dokter, Dr. Edward Bach, was zeer teleurgesteld op de manier waarop vele patiënten werden behandeld met klassieke geneeskunde. Dr. Bach vond namelijk dat de toenmalige medicatie, wat eigenlijk nu ook nog geldt, te onpersoonlijk was en daarom de patiënt niet naar behoren kon behandelen.  Zodoende ging Dr. Bach op zoek naar een manier om een betere behandeling voor allerlei aandoeningen te leveren.

Omdat Dr. Bach sterk geloofde in een verbinding tussen aandoeningen en een emotionele factor, zocht Dr. Bach naar een manier om ook de emotionele factoren van een aandoening te behandelen. Dr. Bach slaagde hier ook in, want hij ontdekte 38 verschillende Bach bloesems die voor tal van emotionele problemen konden worden ingezet. De Bach bloesems worden al sinds 1930 bij de mens gebruikt, en met succes. De emotionele aanpak van Dr. Bach boekt vele positieve resultaten bij een groot aantal patiënten.

Door het grote succes van Bach bloesems bij de mens, vond deze remedie ook hun weg naar de dierenwereld en dus werden Bach bloesems ook ingezet bij konijnen. Deze Bach bloesem remedie kende ook bij het konijn grote successen, waardoor de Bach bloesem remedie momenteel de populairste alternatieve geneeswijze is.

Het gebruik van de Bach bloesem bij het konijn?

Bach bloesems zijn verkrijgbaar in spray, druppels, zalf en zelfs snoepjes. Die kunnen niet allemaal bij konijnen gebruikt worden. De meest gemakkelijke manier van toedienen bij konijnen zijn de Bach bloesem druppels.

De druppels kunnen in het drinkwater of de voerbak van het konijn worden gedaan. Daarom is er ook geen direct contact nodig tussen het konijn en de eigenaar. Dit komt zeker goed van pas, zeker wanneer een probleem zoals agressief gedrag of angst zich stelt.

De dagelijkse aangeraden dosering Bach bloesem druppels voor het konijn bedraagt 24 druppels. Je kan deze 24 druppels in het drinkwater doen, of als je konijn dit toe laat kan je 6x per dag 4 druppeltjes geven, bijvoorbeeld op een stukje eten.

Een Bach bloesem remedie voor het konijn bestaat voornamelijk uit water, Bach bloesems en een minieme hoeveelheid alcohol. Deze alcohol wordt gebruikt om het middel langer te laten bewaren. Toch is de alcohol in deze remedie niet schadelijk voor het konijn, omdat het hier om een zeer kleine hoeveelheid gaat. Indien je echter een remedie wenst zonder alcohol is dit natuurlijk ook mogelijk, door contact op te nemen met je Bach bloesem consulent.