Bach bloesem voor de kat

Bach bloesem voor de kat

Bach bloesem gaat men doorgaans niet linken aan een kat. Dokter Bach maakte oorspronkelijk de Bach bloesem remedies niet voor dieren maar voor mensen. Maar doorheen de tijd heeft men ontdekt dat ook dieren baat kunnen hebben met Bach bloesem remedies. En daar zijn katten zeker ook bij.

Is de kat niet te eigenzinnig voor Bach bloesem?

Een kat staat er voor gekend om dermate op zichzelf gekeerd te zijn dat men er van uit gaat dat dit dier weinig of geen emoties kan vertonen. Bijgevolg zou een Bach bloesem remedie ook niet veel uithalen bij een kat. Bach bloesems zijn gemaakt om negatieve emoties om te buigen naar hun positieve tegenpool. Maar aangezien een kat een roofdier is dat eigenlijk voornamelijk met zichzelf bezig is, gaat men niet meteen verwachten dat dit dier emotionele problemen zou kunnen hebben. Als men het over wilde katten heeft, dan zou dit idee wel eens juist kunnen zijn. Onze huiskatten echter zijn door de jaren heen zodanig geëvolueerd dat men ze nauwelijks nog roofdieren kan noemen. Integendeel, de huiskat is eerder een gedomesticeerd dier. Gedomesticeerd betekent dat de katten doorheen de geschiedenis en door de veelvuldige omgang met mensen de gewoontes van mensen hebben overgenomen.

Dat houdt meteen in dat ook katten kunnen geconfronteerd worden met emoties. Deze emoties kunnen net zo goed blijdschap inhouden als verdriet. Het is net voor de negatieve (droevige) emoties dat een Bach bloesem remedie voor een kat heel efficiënt kan zijn.

Bach bloesem voor de kat: welke emoties kan je verwachten?

Als men een Bach bloesem remedie wilt gebruiken om een kat te behandelen, dan moet er een negatieve emotie bij de kat aanwezig zijn. Welke negatieve emotie kan je echter verwachten bij een kat? Als er één emotie is waar dieren zeker mee te maken hebben, dan is met angst. Niet alleen een kat, maar ook honden en paarden worden vaak geconfronteerd met gevoelens van angst. Angst is een negatieve emotie, en daar kan een Bach bloesem remedie dus perfect bij helpen.

Katten zijn van oorsprong solitairen, maar de tamme kat die wij in huis hebben, is uitgegroeid tot een sociaal dier. Dat zorgt er voor dat een kat zich wel eens eenzaam zou kunnen voelen. Eenzaamheid is meteen de tweede negatieve emotie waar een kat mee geconfronteerd kan worden.

Katten hebben een autistisch trekje. Rangschik de meubels in huis eventjes anders, en de kans is groot dat je kat zichzelf niet meer is. Niet zelden gaan katten zelfs uit protest gewoon in huis gaan plassen omdat er iets pietluttigs veranderd is. Het vastgeroest zijn in bepaalde gewoontes, is alweer een negatieve emotie voor het dier.

Ten slotte is er nog het gevoel dat een kat moet ondergaan als een nest met kittens moet worden afgestaan. Dit is een gebeuren waarvan men de impact op het gevoel van het dier zeker niet mag onderschatten.

Waarom een Bach bloesem remedie voor de kat gebruiken?

Een Bach bloesem remedie gebruiken een kat is zeker geen gek idee. Katten kunnen net zoals mensen met tal van negatieve emoties geconfronteerd worden. Helaas kan de kat niet uit zichzelf vertellen dat hij/zij zich niet goed voelt. Doorgaans merk je dit aan het gedrag en het eetpatroon van de kat. Voel je dat hier duidelijke veranderingen optreden, dan is het goed om een dierenarts te raadplegen. Als die geen fysieke problemen vaststelt, dan is de kans groot dat de kat psychische problemen heeft. In dat geval is het gebruik van Bach bloesems in samenspraak met een ervaren bloesem therapeut een heuse aanrader.