Bach bloesem remedies voor honden

Bach bloesem remedies voor honden

De trouwste vriend van de mens kan helaas, net zoals mensen zelf, geconfronteerd worden met negatieve emoties. Uiteraard kan de hond niet vertellen wat er aan de hand is. Maar als je als baasje merkt dat de hond zich anders gaat gedragen, dan is het te overwegen of er geen emotionele problemen zijn.

Waarom Bach bloesem remedies voor honden gebruiken?

Bach bloesem remedies zijn op zich niet gemaakt voor honden, maar kunnen zeker helpen. Meer en meer worden mensen er zich van bewust dat men beter af is met een natuurlijke behandeling zonder bijwerkingen. Dat verklaart ook meteen het succes van Bach bloesem remedies. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun trouwste vriend, de hond, gaat de voorkeur vaak uit naar een natuurlijke behandeling.

Merkt men dat de hond zich op één of  andere manier anders gaat gedragen, dan doet men er goed aan om daar een verklaring voor te zoeken. Sommige honden worden plots onhandelbaar, andere honden gaan plots in hun mand liggen en worden weemoedig. Een bezoek aan de dierenarts is dan aangewezen om er zeker van te zijn dat er geen fysiek probleem is. Stelt de dierenarts vast dat de hond fysiek in orde is, dan kan je met Bach bloesem remedies je viervoeter gaan helpen.

Bach bloesem remedies voor honden: wanneer?

Honden zijn dieren die ook emoties kennen, en op basis daarvan kan men zeggen dat Bach bloesem remedies net zo effectief kunnen voor honden als voor mensen. Maar wat zijn de negatieve emoties waar honden mee geconfronteerd worden? Een aantal voorbeelden illustreert dit:

  • angst omwille van vuurwerk in de periode rond Nieuwjaar.
  • verlatingsangst als het baasje langere tijd weg is van huis (bijvoorbeeld door ziekenhuisopname, een reis,…).
  • een nieuwe thuis omwille van plaatsing in een asiel of adoptie uit een asiel.
  • een nieuwe bewoner in huis zoals een kindje dat geboren is.
  • allerlei angsten voor bijvoorbeeld onweer, machines,…
  • zich suf voelen na een ziekte of operatie.

Dit zijn slechts enkele negatieve emoties waarmee een hond kan geconfronteerd worden. Er kunnen tal van situaties optreden die het emotioneel evenwicht van de hond verstoren. Maar welke Bach bloesem remedie moet je dan aan je hond gaan toedienen?

Welke Bach bloesem remedies bestaan er voor honden?

Het is verre van evident om een geschikte Bach bloesem remedie voor honden te vinden. Men kan uiteraard gaan experimenteren, want Bach bloesem remedies zijn totaal onschadelijk. Maar dat zorgt uiteraard voor heel wat verloren tijd en geld.

Daarom is het aangewezen dat men gaat samenwerken met een ervaren bloesem therapeut. Door de nodige informatie te geven omtrent het gedrag van het dier kan deze persoon bepalen welke Bach bloesem of mix van Bach bloesems het meest geschikt zijn voor het dier. Qua hoeveelheid hanteert men doorgaans dezelfde dosis als bij volwassenen: 24 druppels verspreid over de ganse dag. Je kan die druppels gewoon op de tong van het dier druppelen, of eventueel in zijn drinkwater doen.