Rescue druppels

Rescue druppels

De rescue druppels zorgen er voor dat men tot rust kan komen. Men kan ze omschrijven als de EHBO-druppels, want in noodsituaties hebben zij een kalmerend effect.

De rescue druppels: wanneer gebruik je ze?

De rescue druppels zijn voor iedereen geschikt om te gebruiken. Het is vooral de bedoeling dat zij in situaties gebruikt worden waarin men heel veel stress of innerlijke onrust heeft. Deze onrust kan door heel wat zaken veroorzaakt worden. Zo kan men bijvoorbeeld preventief te werk gaan als men weet dat er een examen op komst is. Of als men schrik heeft om naar de tandarts te gaan, een sollicitatiegesprek te voeren, het vliegtuig op moet,… Ook in die situaties is het goed om er voor te zorgen dat men rescue druppels in de aanslag houdt.

In meer acute gevallen, zoals een ongeval, kan men eveneens gebruik maken van de rescue druppels.

Deze druppels zijn zowat de meest gekende druppels uit de reeks Bach bloesems. Ze kunnen, net zoals alle andere bloesem remedies door iedereen gebruikt worden: jong of oud, zwangere vrouwen, zelfs door baby’s. Ook dieren en planten worden soms geholpen met de rescue druppels.

De samenstelling van de rescue druppels

De rescue druppels zijn samengesteld uit 5 Bach bloesems. Elke Bach bloesem heeft zijn specifieke taak in deze samenstelling. De bloesems die men gebruikt in de rescue druppels zijn:

  • Star of Bethlehem of vogelmelk om shock en verdoving op te vangen.
  • Rock Rose of zonneroos tegen panieksituaties.
  • Impatiens of balsemien tegen spanning en stress.
  • Cherry Plum of kerspruim om standvastiger te zijn en geen schrik te hebben dat men de zelfbeheersing zou verliezen.
  • Clematis of bosrank dat werkt tegen flauw vallen.

Bij deze druppels voegt men wat alcohol. Dit is om de houdbaarheid van het product te verlengen. Deze hoeveelheid is echter uitermate laag. In sommige omstandigheden (baby’s of mensen met een verslaving bijvoorbeeld) doet men er goed aan die alcohol te doen verdwijnen door net voor gebruik de bloesem remedie eventjes te koken.

Goed om weten in verband met de rescue druppels

Als men rescue druppels toedient, dan kan dit rechtstreeks gebeuren. In acute situaties is het echter aangewezen om 4 druppels op te lossen in een beetje water. Anderzijds kan men de druppels ook op de polsen doen of tegen de slapen van de persoon in kwestie aanbrengen. Dit is vooral nuttig als het slachtoffer bewusteloos is.

Deze druppels zijn net zoals alle Bach bloesems compleet onschadelijk. Toch moet men er zich voor behoeden dat men deze druppels niet uit gewoonte gaat gebruiken over een langere periode. Het zijn druppels die bedoeld zijn om in noodsituaties te gebruiken. Als men zich bijvoorbeeld vaak angstig voelt, dan is het noodzakelijk om de angst op zich aan te pakken. Deze angst verdoezelen door rescue druppels te gaan gebruiken, zou niet meteen een verstandige beslissing zijn.