De Bach rescue

De Bach rescue is, zoals de naam doet vermoeden, de Bach bloesem die ingeschakeld wordt in noodsituaties. De eerste hulp zou je deze bloesem remedie ook kunnen noemen.

Het ontstaan de Bach rescue

De Rescue Remedy is als 39ste Bach bloesem een beetje zoals het kind dat er is gekomen toen de 38 andere broertjes en zusjes er al lang waren. Eigenlijk is deze remedie eerder toevallig ontdekt. Dokter Edward Bach stelde 38 remedies samen, waarbij elke remedie werkt op een specifieke negatieve emotie. Op een nacht werd dokter Bach opgeroepen om te gaan assisteren bij een scheepsramp. Dokter Bach stelde er vast dat bepaalde bemanningsleden het bewustzijn verloren hadden. Hij wist dat hij met vijf van zijn remedies die mensen zeker zou kunnen helpen. Maar net zo goed besefte hij dat het teveel tijd in beslag zou nemen om de drenkelingen één voor één die vijf Bach bloesems te geven. Aangezien er haast bij nodig was, mengde dokter Bach die vijf remedies in één remedie. Het resultaat was spectaculair en binnen de kortste keren waren de slachtoffers opnieuw bij bewustzijn. De remedies die gebruikt werden, waren:

– impatiëns (voor mensen die geïrriteerd zijn),

– Rock Rose (tegen schrik),

– Cherry Plum (als men dreigt de controle te verliezen),

– Clematis (tegen dromerig zijn),

– Star of Bethlehem tegen pijn.

Deze vijf remedies samen vormen de 39ste bloesemremedie: de Bach Rescue.

De Bach rescue tot op vandaag

De Bach rescue kende meteen heel wat succes. Zoals dat met later geboren broertjes of zusjes nogal vaak het geval is, krijgen deze heel wat aandacht. Tot op vandaag hebben heel wat mensen altijd een flesje Bach rescue bij de hand. Op vliegtuigen zie je steevast wel iemand zitten die net voor het opstijgen enkele druppeltjes Bach rescue neemt.
De werking van de Bach rescue is dan ook heel spectaculair. Het zou uiteraard zinloos zijn als deze remedie pas na enkele innames zou beginnen werken.

De snelle en efficiënte werking van de Bach rescue heeft echter ook een mindere eigenschap. Aangezien deze remedie zo populair is, lijkt het vaak alsof deze remedie de enige Bach remedie is die er bestaat. Mensen die Bach bloesems verkopen met alleen maar de bedoeling geldelijke winst te maken, geven aan klanten vaak enkel deze remedie. Het resultaat is uiteraard dat die Bach rescue helemaal niet helpt bij iemand die zich bijvoorbeeld droevig voelt. Daarom is  het altijd aan te raden om Bach bloesems enkel aan te kopen bij iemand die veel ervaring heeft.

De veiligheid van de Bach rescue

Net zoals elke Bach bloesem remedie is de Bach rescue een uiterst veilige remedie om te gebruiken. Men kan deze remedie aan iedereen toedienen. Zowel baby’s als hoogbejaarde mensen kunnen de Bach rescue gebruiken. Ook zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven mogen zonder enig risico deze remedie gebruiken. Zelfs aan dieren kan men in alle veiligheid de Bach rescue toedienen als deze zich in een benarde situatie zouden bevinden. Zo geeft men de Bach rescue bijvoorbeeld heel vaak aan paarden die in de trailer moeten en het daar lastig mee hebben.