Bach rescue remedie

Wat is de Bach rescue remedie?

De Bach Rescue is een uitvinding van Dr. Edward Bach. Bach Rescue wordt meestal gebruikt bij noodgevallen en werken snel en doeltreffend. De Bach rescue is verschillend van de ‘gewone’ Bach bloesems omdat de Bach rescue een samenstelling is van 5 verschillende Bach bloesems.

Voor wie is de Bach rescue remedie geschikt?

Wanneer personen zich in een moeilijke situatie bevinden, kunnen zij gebruik gaan maken van de Bach rescue. Deze Bach bloesem gaat positief op de gevoelens en emoties gaan inwerken. Indien je bijvoorbeeld last hebt van angst, een paniekaanval of misschien zelfs onder hoge stress staat, dan kan de Bach rescue remedie jouw zeker gaan helpen.

Wat is de samenstelling de Bach Rescue?

De Bach rescue bestaat hoofdzakelijk uit vijf verschillende Bach bloesems. De Bach bloesems zijn zorgvuldig geselecteerd uit de verschillende groepen waaronder de bloesems zijn ingedeeld.

Twee van de vijf Bach bloesems komen uit de angst groep, namelijk de Rock Rose en de Cherry Plum. De Bach bloesem Rock Rose pakt met gemak hevige angsten aan terwijl Cherry Plum helpt bij twijfel. Dit kan gaan van twijfelen aan jezelf tot bang zijn om de controle te verliezen.

De Bach Rescue  bestaat ook uit een Bach bloesem uit de moedeloosheid en wanhoop groep. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de gebruiker ernstige emotionele situaties, zoals een sterfgeval of iets dat je bang maakt, beter kan verwerken.

Een vierde ingrediënt vinden we in de eenzaamheid groep. Op zich weet je niet goed waar je de eenzaamheid groep voor nodig hebt, maar eenmaal in context geplaatst, is het gebruik van de impatiens Bach bloesem in de Bach Rescue zeer duidelijk. Impatiens wordt vooral gebruikt bij situaties waar je ongeduldig van wordt. Wanneer je je in een emotioneel belastende situatie bevindt, ga je vaak ongeduldig worden. Toegepast op een paniekaanval bijvoorbeeld, je wordt ongeduldig omdat de paniekaanval niet verdwijnt, waardoor de paniekaanval erger gaat worden.

Het laatste ingrediënt die we in de Bach Rescue gaan vinden is de Clematis of Bosrank. Deze valt onder de groep onvoldoende interesse in het hier en nu. Clematis is bij de Bach rescue van nut doordat deze verstrooidheid en dromerigheid gaat aanpakken. Wanneer je je in een erge emotionele situatie bevindt, ga je vaak verstrooid zijn, dit omdat datgene wat je van streek maakt je gedachten gaat beheersen.

Een combinatie van vijf Bach bloesems zorgt ervoor dat de Bach Rescue druppels niet alleen goed, maar ook snel gaan werken. De Bach rescue zorgt hierdoor voor een snelle verlichting van slechte emotionele denkpatronen en hun gevolgen.

Het gebruik van de Bach rescue remedie

Bach rescue is zeer gemakkelijk in gebruik. Dit kan ook moeilijk anders want bij een emotionele situatie is het noodzakelijk dat je jouw hulpmiddel snel kan gaan gebruiken.

De Bach rescue remedie kan worden opgenomen door 4 druppels van de oplossing in water te doen en langzaam te drinken. Maar natuurlijk is er in een noodsituatie niet altijd water bij de hand. In dit geval mogen de 4 druppels meteen op de tong worden geplaatst.

Kortom, bij een noodsituatie is de Bach rescue remedie zeer handig. Niet alleen zijn de Bach rescue druppels gemakkelijk in te nemen, ze zijn ook snelwerkend!