Bach rescue nacht

Bach rescue nacht

Naast de “gewone” Bach rescue remedie bestaat er ook een Bach rescue nacht remedie. De benaming zegt het zelf, deze remedie wordt vooral gebruikt voor problemen die mensen tijdens de nacht zouden kunnen ervaren.

Bach rescue nacht: de samenstelling

De Bach rescue nacht hangt heel nauw samen met de Bach rescue remedie. Deze remedie is samengesteld op basis van de vijf Bach bloesems die gebruikt worden in de rescue remedie:

  • Impatiens of reuzenbalsemien,
  • Star of Bethlehem of vogelmelk,
  • Cherry Plum of kerspruim,
  • Rock Rose of zonneroosje,
  • Clematis.

Hieraan wordt nog een zesde bloesem toegevoegd, namelijk White Chestnut of paardekastanje. De functie van deze laatste is om te helpen als men problemen heeft met gedachten die telkens opnieuw de kop opsteken. Met deze laatste Bach bloesem bekomt men dat die gedachten gebannen worden en dat men op die manier beter kan slapen.

Wanneer Bach rescue nacht gebruiken?

Bach rescue nacht wordt vooral aangeraden aan mensen die moeilijk in slaap geraken. Vooral als het slapen niet wilt lukken omdat men blijft piekeren en denken aan de negatieve gedachten van de voorbije dag is dit middel heel geschikt. Deze negatieve gedachten die ons belemmeren van in slaap te geraken kunnen velerlei zijn. Er zijn bijvoorbeeld relationele problemen, problemen op het werk, financiële problemen, gezondheidsproblemen. Ook als men zich zorgen maakt om bepaalde gebeurtenissen, kan deze remedie heel goed helpen. Hierbij denken we aan examens, sollicitatiegesprek, verandering van werk of school, angst om binnenkort een vliegtuig te nemen,… Al deze zaken zijn een hinderpaal om tot een degelijke nachtrust te komen. Met de Bach rescue nacht gaat men die zaken gemakkelijker kunnen loslaten wat de nachtrust ten goede komt.

De voordelen van Bach rescue nacht

Naast het feit dat je met de Bach rescue nacht tot een betere nachtrust kan komen, biedt deze remedie nog tal van voordelen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat men beter kan slapen. Dit zorgt er voor dat men ’s morgens frisser is, wat er op zijn beurt voor zorgt dat je de bestaande problemen efficiënter kan aapakken.

Daarnaast zijn er nog de voordelen die alle Bach bloesem remedies hebben. Het gaat om natuurlijke producten die geen bijwerkingen hebben. Ook is deze remedie niet verslavend en kan deze door iedereen gebruikt worden.

Het grote verschil met de andere Bach bloesems is dat de Bach rescue nacht meestal niet gebruikt wordt als een kuur. Deze remedie gebruikt men doorgaans tijdelijk op momenten dat men situaties ervaart die de nachtrust bedreigen. Maar vanzelfsprekend is er geen enkel probleem mocht de remedie over een langere termijn gebruikt worden.