Bach bloesems: Aspen

Bach bloesems: Aspen

Aspen is bij de meeste mensen gekend onder een andere naam zoals bijvoorbeeld Ratelpopulier of Esp. Aspen wordt zeer vaak gebruikt en is hierdoor een zeer populaire Bach bloesem.

Welke eigenschappen bevat Bach bloesem Aspen?

Aspen worden zeer vaak gebruikt op het gebied van angst. Je vindt Aspen dus vaak terug in remedies die angstsymptomen gaan behandelen.

Maar welke specifieke angsten pakt Aspen nu precies aan? Het mooie aan Aspen is dat het angst gaat aanpakken waarvan de oorzaak niet gekend is. Dit is een probleem waar veel meer mensen last van hebben zonder het eigenlijk zelf te beseffen. Hierdoor is Aspen uiterst waardevol en een echte verlossing voor mensen met angstproblemen.

Aspen of Ratelpopulier bevindt zich in de angst groep. De angstgroep is de eerste van de zeven groepen die Dr. Bach gebruikte om de Bach bloesems in te delen. Naast Aspen bevat de angstgroep ook nog Rock Rose, Mimulus, Cherry Plum en Red Chestnut.

Voor wie is Bach bloesem Aspen geschikt?

Aspen is vooral geschikt voor mensen die last hebben van een ondraaglijke angst, zonder de echte oorzaak van de angst te kennen.

Zo pakt Aspen vooral de interne angst aan. Wanneer je iets ziet, hoort of zelfs ruikt dat je bang maakt, gaat je lichaam hierop gaan reageren. Zo gaat jouw lichaam kiezen om te vechten of te vluchten. Hierbij komen in je lichaam verschillende stoffen vrij zoals bijvoorbeeld adrenaline. Adrenaline is op zich een nuttige stof, want bij een noodgeval helpt adrenaline ons om te overleven. Adrenaline is dus als het ware ons overlevingsinstinct. Maar wat gebeurt nu met die adrenaline als die niet nodig is? Je krijgt nog steeds dezelfde processen in het lichaam die je zou verkrijgen bij een levensbedreigende situatie, maar in dit geval gaat de adrenaline zorgen voor een paniekaanval. Aspen gaat hierop inwerken en het lichaam gaan kalmeren zodanig dat jouw lichaam opnieuw in een rustige fase gaat verkeren.

Andere Bach bloesems worden vooral gebruikt bij een externe angst. Dit is bijvoorbeeld: je bent bang van honden, vliegtuigen, vliegen, andere mensen en zoveel meer. Terwijl Aspen de interne angsten gaat aanpakken zonder duidelijke externe oorzaak.

Interne angst kan ook tot uiting komen via nachtmerries. Vooral kinderen kunnen hier last van hebben. Door het gebruik van Aspen gaat de interne angst verdwijnen en zullen dus ook nachtmerries worden aangepakt.

Aspen is ook goed voor mensen die zich vaak onveilig voelen of weinig zelfvertrouwen hebben. Wanneer je weinig zelfvertrouwen hebt zal je waarschijnlijk ook banger zijn en je nooit echt op je gemak voelen in een vreemde omgeving of bij andere mensen. Aspen herstelt het geloof in jezelf en geeft je zelfvertrouwen een echte boost. En met behulp van Bach bloesem Aspen je angsten te overwinnen krijg je ook nog eens een trots gevoel over wat je hebt bereikt.