De Bach bloesem rescue

De Bach bloesem rescue

Als de nood hoog is, kent men zijn vrienden. Zo zou je de Bach bloesem rescue kunnen omschrijven. De naam van deze bloesem remedie zegt het overigens zelf: Bach bloesem rescue gebruikt men in noodsituaties. En het is op dat moment dat deze bloesem remedie heel wat hulp kan bieden.

Wanneer gebruikt men bach bloesem rescue?

Bach bloesem rescue zou je kunnen omschrijven als de “nakomeling” van de Bach bloesems. De Engelse arts en homeopaat Edward Bach had al lang zijn 38 bloesem remedies samengesteld, toen hij plots tot de ontdekking kwam dat deze rescue methode een extraatje is. Deze remedie is specifiek samengesteld om mensen in noodsituaties te helpen. De remedie is ontstaan tijdens een stormachtige nacht, toen een drenkeling van een schip hulp nodig had. Dokter Bach stelde toen de remedie samen. Deze is tot op heden heel goed te gebruiken.  Enkele concrete voorbeelden van situaties tonen aan wanneer je de rescue remedie kan gebruiken:

  • Je moet een operatie ondergaan en je bent als de dood ervoor. Met de rescue remedie ga je rustiger de operatiezaal binnen.
  • Hetzelfde doet zich voor bij mensen die op bezoek gaan bij de tandarts. Angst en gigantische stress voor de tandarts worden met deze remedie aangepakt.
  • Mensen die betrokken zijn of getuige zijn van een ongeval kunnen hierdoor behoorlijk uit hun lood geslagen zijn.
  • Je moet een mondeling examen afleggen en je vreest dat het examen niet gaat lukken. Niet omdat je de leerstof niet kent, maar omdat je knieën van angst zodanig tegen elkaar schudden dat het lijkt alsof je een drumconcert geeft. De rescue remedie stuurt je een pak kalmer naar binnen.
  • Zware discussie gehad op het werk of thuis en ben je helemaal van slag? Met rescue druppels kom je weer op positieven.

Hoe is de Bach bloesem rescue samengesteld?

Bach bloesem rescue wordt samengesteld uit vijf bloesems:

  1. Star of Bethlehem of vogelmelk om shock en verdoving op te vangen.
  2. Rock Rose of zonneroos tegen panieksituaties.
  3. Impatiens of balsemien tegen spanning en stress.
  4. Cherry Plum of kerspruim om standvastiger te zijn en geen schrik te hebben dat men de zelfbeheersing zou verliezen.
  5. Clematis of bosrank dat werkt tegen flauw vallen.

Deze vijf bloesems worden met elkaar gemengd tot 1 mix van Bach bloesems. Eigenlijk zou deze mix een toebehoren moeten zijn bij iedereen. Zo kan je meteen efficiënt helpen als er zich een noodsituatie zou voordoen.

De Bach bloesem rescue: een andere manier van gebruiken

Bach bloesem rescue wordt niet altijd gebruikt zoals de andere bach bloesems waarbij men een viertal druppeltjes in een vloeistof oplost of rechtstreeks op de tong doet. Aangezien de Bach bloesem rescue pas in noodsituaties naar boven komt, is het voldoende om enkele druppels van deze remedie op de tong of zelfs de lippen van de persoon in nood te druppelen.

Is iemand buiten bewustzijn, dan kan je best enkele druppeltjes op het tandvlees of op de tong van die persoon brengen.

Een belangrijke tip bij het geven van de Bach bloesem rescue aan een persoon die betrokken is in een auto-ongeval is wel dat je best bij die persoon blijft. In elke bloesem remedie zit een (weliswaar heel geringe) hoeveelheid alcohol. Deze is nodig omwille van de houdbaarheidstermijn van het product. Toch is het aangewezen om politiediensten ervan op de hoogte te brengen dat je een slachtoffer enkele druppeltjes Bach bloesem rescue gaf. Op die manier kunnen de ordediensten beter het alcoholgehalte in het bloed van het slachtoffer beter interpreteren.