Bloesem remedies in Nederland.

Net zoals in de meeste landen, zijn bloesem remedies in Nederland vrij te verkrijgen. Meer en meer kennen de bloesem remedies van dokter Edward Bach bijval bij een groot deel van de bevolking. Dat heeft heel wat te maken met het feit dat deze Bach bloesems heel veilig zijn om te gebruiken en dat het om natuurlijke producten gaat.

Waar koop je bloesem remedies in Nederland?

Bloesem remedies zijn in Nederland op meerdere plaatsen te verkrijgen. Sowieso gaat het hier niet om medicijnen, wat betekent dat je zowel in de drogisterij als bij de apotheker Bach bloesems kan aanschaffen. Ook online kan je heel vlot aan Bach bloesem remedies komen.

Belangrijk is wel dat je weet bij wie je de bloesem remedies koopt. Wegens het succes van Bach bloesems zitten er tussen de verkopers heel wat personen die alleen maar op winst uit zijn en eigenlijk weinig of niets kennen van Bach bloesems. Vooral het feit dat Bach bloesems compleet ongevaarlijk zijn, is ideaal voor iemand die op winstbejag is. Ook al verkoopt deze persoon een verkeerde bloesemremedie, hij zal nooit tegen de lamp lopen omdat de koper geen lichamelijk nadeel zal ondervinden. Hij zal er wel toe bijdragen dat de geloofwaardigheid van Bach bloesems een onterechte deuk krijgt.

Zijn bloesem remedies afkomstig uit Nederland?

Bloesem remedies zijn geen Nederlandse uitvinding. De bloesems zijn uitgevonden door de Engelse homeopaat, dokter Edward Bach. Zij dateren uit het begin van vorige eeuw. Edward Bach bereikte met homeopathie wel mooie resultaten. Maar het probleem was dat de homeopathie te gecompliceerd was. Dokter Bach wou een natuurlijk behandelingsproduct dat eenvoudiger was. Aangezien Edward Bach ook een fervente natuurliefhebber was, is het niet te verwonderen dat hij op zoek ging bij planten. Hij ontdekte dat de bloesems van bepaalde planten een heilzaam effect konden hebben als deze op een bepaalde manier behandeld werden. Zo stelde hij 38 bloesem remedies samen. Elke remedie werkt in op een bepaalde negatieve emotie. Door het feit dat men verschillende remedies met elkaar kan combineren, ontstaan er eindeloos veel mogelijkheden. De Bach bloesems zijn dan ook telkens een product dat op maat van de patiënt wordt gemaakt. Na de 38 bloesem remedies heeft Edward Bach ook nog de Rescue Remedy gemaakt. Dit is een combinatie van 5 bloesems die kunnen gebruikt worden in noodgevallen. Als mensen onverwacht in een negatieve emotie komen, dan is deze remedie de eerste hulp. Momenteel bevindt zich in meerdere handtassen van de Nederlandse dames een flesje Rescue Remedy. Zij gebruiken dit voornamelijk als ze ergens van schrikken, als de kinderen zich pijn doen of als er iets ergs gebeurt. Ook in vliegtuigen zie je meer en meer mensen met vliegangst kort voor het opstijgen de Rescue Remedy gebruiken.

Zijn Bach bloesem remedies erkend in Nederland?

Het gebruik van de Bach bloesem remedie is in Nederland zeker niet verboden. Er is overigens geen enkel land waar je geen Bach bloesem zou mogen gebruiken. Maar dat betekent niet dat de overheid Bach bloesem remedies erkend. Dat houdt in dat je niet kan rekenen op terugbetaling door de overheid. Op zich is dit jammer, maar anderzijds is het zo dat de prijzen van Bach bloesem remedies niet meteen gigantisch zijn. Met een flesje doe je overigens een hele periode.